Friday, September 21, 2007

Key In Data Calon SBP 2008

Kerja-kerja 'key in' data calon pelajar tingkatan 1 Sekolah Berasrama Penuh tahun 2008.
Seperti biasa, urusan Unit ICT dengan sukahatinya membantu untuk melakukan kerja-kerja 'key in' ini.
Seperti juga tahun lepas, kebetulan kerja-kerja ini dibuat semasa bulan Ramadhan.
Nak buat kerja di siang hari, masa puasa ni..... memang lemah la sikit. Mata akan cepat terkatup bila mengadap komputer.
Maka kami selalunya akan berkampung di pejabat pada waktu malam. Bila masuk bab buat kerja yang macam ni lah baru boleh nampak 'setaro' mana 'kesetiaan' kekawan dengan Unit ICT.... hehehe!
Tahun ini sekali lagi kerja-kerja 'key in' data semasa bulan ramadhan. Kekawan di PPD lain dengarnya ada yang sudah selesaikannya minggu lepas dan minggu ini.
Ada yang berkumpul di PPD dan ada yang berkumpul di makmal-makmal komputer sekolah.
Tahun ini kami buat kelainan sikit..... emmm... lain banyak sebenarnya! Tahun ini kami tidak buat kerja-kerja itu di pejabat.
Atas kebijaksanaan pegawai-pegawai Unit ICT..... kami dikumpulkan di luar pejabat. Kami buat kerja-kerja ini di Hotel YT Midtown Kuala Terengganu.
"kekawan di PPD lain jangan dengki yerrrr!"
Maka hari ini kami seramai 10 orang bertolak ke Terengganu.
Pukul 10:00 mlm... kami mulakan kerja-kerja. Calon yang perlu di 'key in' dalam 700 orang lebih.
Kerja-kerja berjalan dengan lancar. Malam ini kami target untuk buat sebanyak yang mungkin supaya esok tinggal sikit saja dan bolehlah relex sikit.
Kami teruskan kerja hingga waktu sahur pukul 4:00 pagi dan lepas subuh nanti kami tidur la!
Sambil buat kerja.... sambil pasang movie 'Die Hard 1 - 4'
Terima kasih kepada pihak LDP JPN Kelantan yang memberikan kerja sama kepada kami.
Terima kasih juga kepada pihak Hotel YT Midtown yang melayan kami dengan sebaiknya.

pukul 3:30 pagi..... tumbangnya seorang pegawai kerajaan yang berbakti untuk negara!



Thursday, September 13, 2007

Selamat Berpuasa


Wednesday, September 12, 2007

Kuiz Kesihatan Sekolah Rendah Peringkat Negeri Kelantan, berlangsung pada 11 - 12 September, di Sudara Beach Resort, Kandis, Bachok.

Sebanyak 11 pasukan yang mewakili daerah masing-masing bersaing di peringkat akhir ini.

11 hb... aku hanya menguruskan item Ujian Kecergasan sahaja. Tapi itu atas kertasnya la... yang sebenarnya 'ambik kiro belako' kerana Urusetia hanya beberapa orang sahaja.

Bagi item Ujian Kecergasan ini, aku panggil 'saing-saing' yang masih ada dalam negeri untuk bertugas..... 'pah ko bini' kena bertugas juga.

'Saing-saing' tak ada dalam negeri 'belako'..... sebahagiannya ke Taiping dan Langkawi.

Siapa yang menang... itu tak penting bagi aku.

12 hb pula... lepas subuh terus ke Sudara kerana nak urusan senamrobik..... jadual buat 6:3o pagi, start senamrobik.... emmm....6:30 pagi!.... betul ke?

Aku sampai 6:30 tu..... 'gelap-gelemat' lagi resort..... teknisyen resort pun belum masuk kerja lagi. Akhirnya 7:15 baru boleh start senamrobik..... pegawai-pegawai, satu batang hidung pun tak nampak lagi..... hehehe!

Maka selesai la 'kijoan' aku dua hari ni.... lepas ni acara dalam dewan..... kuiz peringkat akhir dan majlis penutup pada tengaharinya.

Aku rehat sahaja... tambahan pula kena selesema sejak semalam!

Hala balik.... singgah di rumah Dato' untuk terima 'arahan tugas' bagi minggu ini....:-)

Esok, Khamis.... first day puasa!.... Dato' suruh berbuka puasa di KADA Resort dengannya.... emmm! first day puasa pun dah mula tak sempat buka puasa di rumah.

Dato' start terus program dia sepanjang puasa ni... kerana pertengahan Ramadhan dia akan buat umrah seperti kelazimannya.