Wednesday, September 12, 2007

Kuiz Kesihatan Peringkat Negeri 2007

Kuiz Kesihatan Sekolah Rendah Peringkat Negeri Kelantan, berlangsung pada 11 - 12 September, di Sudara Beach Resort, Kandis, Bachok.

Sebanyak 11 pasukan yang mewakili daerah masing-masing bersaing di peringkat akhir ini.

11 hb... aku hanya menguruskan item Ujian Kecergasan sahaja. Tapi itu atas kertasnya la... yang sebenarnya 'ambik kiro belako' kerana Urusetia hanya beberapa orang sahaja.

Bagi item Ujian Kecergasan ini, aku panggil 'saing-saing' yang masih ada dalam negeri untuk bertugas..... 'pah ko bini' kena bertugas juga.

'Saing-saing' tak ada dalam negeri 'belako'..... sebahagiannya ke Taiping dan Langkawi.

Siapa yang menang... itu tak penting bagi aku.

12 hb pula... lepas subuh terus ke Sudara kerana nak urusan senamrobik..... jadual buat 6:3o pagi, start senamrobik.... emmm....6:30 pagi!.... betul ke?

Aku sampai 6:30 tu..... 'gelap-gelemat' lagi resort..... teknisyen resort pun belum masuk kerja lagi. Akhirnya 7:15 baru boleh start senamrobik..... pegawai-pegawai, satu batang hidung pun tak nampak lagi..... hehehe!

Maka selesai la 'kijoan' aku dua hari ni.... lepas ni acara dalam dewan..... kuiz peringkat akhir dan majlis penutup pada tengaharinya.

Aku rehat sahaja... tambahan pula kena selesema sejak semalam!

Hala balik.... singgah di rumah Dato' untuk terima 'arahan tugas' bagi minggu ini....:-)

Esok, Khamis.... first day puasa!.... Dato' suruh berbuka puasa di KADA Resort dengannya.... emmm! first day puasa pun dah mula tak sempat buka puasa di rumah.

Dato' start terus program dia sepanjang puasa ni... kerana pertengahan Ramadhan dia akan buat umrah seperti kelazimannya.

0 Comments:

Post a Comment