Saturday, October 3, 2009

Berapa banyak tunda


Dateline 2 Oktober 2009..... surat pemberitahuan daripada jabatan sampai ke sekolah 1 Oktober 2009.... hehehe, hebatkan!

Sebenarnya surat pemberitahuan tu hanyalah sekadar protokol je.... kerana makluman supaya guru-guru yang mengurusan data penggunaan ICT di sekolah telah dibuat sejak awal September lagi.


Kebetulan September bulan puasa, barangkali semua org lebih menumpukan kepada kerja 'amal ibadat' jadi buat-buat tak nampak la dengan peringatan supaya mengupdate data penggunaan ICT di sekolah masaing-masing.

Barangkali juga.... ramai yang yang berkata dalam hati.... "alaaa... lambat lagi, lepas ni aku buat laaa!"

Lepas puasa... raya.... dalam sibuk duk beraya tu... langsung tak ingat dengan ikrar di atas.... hehehe! (termasuk aku la tu)

Pagi 1 Oktober Penyelaras PKG call..... "sekolah ko belum update lagi ni weiii.... esok last day". Alamak.... sorry la weiii, tak ingat, sat lagi kawe buat!.....

Alaaa.... kerjanya senang je..... dalam 10 minit dah siap.... upadate je... barangkali pasal senang sangat tu la ramai buat-buat tak nampak tu.... hehehe.

Dan seperti biasa..... tarikh 'dateline' ditunda lagi.... ni yang aku menyampah ni tau.... sebab tu aku tak nak buat awal-awal.... tau sangat dah!

15 Comments:

  1. joegrimjow said...
    buat awal
    pastu da xyah buat da
    Yunus Badawi said...
    Dah jadi perangai org Malaysia suka tunggu last minute. Buat awal2 takde thrill hehehe
    cookie devine said...
    Semua orang suka menagguh.biasalaa...
    LiNda said...
    Salam shifu..

    Budaya sejak zaman berzaman.

    Budaya PERATURAN !

    Dah tau dah.. setiap peraturan akan dilanjutkan or ditangguhkan hingga ke tarikh yang sesuai .

    Dan orang-orang seperti kita akan ambil kesempatan .

    " Tak perlu bersusah susah dahulu .. sbb akan bersenang-senang kemudian .."

    mudah kannnn...
    ONE ZABA said...
    org pkg jugak yang susah....
    azlanlin said...
    Bila lagi nak nyusahkan kengkawan d PKG. kan? Aku sokong ko shifuu.. hehhehe
    Shifu67 said...
    joe
    biasa aaa...

    YB
    tak ada kena mengena samada yg hidup atau yg mati kann.... siapala org malaysia tu... aku org banjarrrr.... huhuhu

    cookie
    baru la... sonok hidup ni

    linda....
    traaa... lalala... duk bersenang2 le ni... :)

    OneZ
    alaaa... susah mendenyeee.... setahun 3 kali je buat call ingatkan cikgu2.... itupun suruh kerani je..... huhuhu

    azlan
    aku rindu suara kerani PKG tu sebenarnya.... hahaha
    chekgu BaniHassim said...
    bende2 ni biase laaa...
    kdg2, deadline dah dkt, surat baru sampai..
    sabar je laa...

    kalau yg kene register online lagila nyusahkan...
    hampas..
    DaHLia said...
    sokmo sangat!!
    surat sampai lewat..then deadline tu dlm masa terdekat..
    pernah tu, langsung xdpt surat, sedar2 ade meeting..
    itulah, byk sgt surat atas meja PT kat JPN --> PPD -->Sekolah..

    yg ditangguh ni ok lagi laa..at least release laa kan drpd tergesa2..

    anyway, nk jemput shifu67 komen2 blog saya... :) boleh erk..
    Shifu67 said...
    chekgu BaniHassim-
    errr... ko pun termasuk dlm yg lupa ikrar nak aupdate lepas raya gak ke

    dahlia
    TQ sudi singgah... ko nak aku blog... hahaha ada la yg nak benanah telinga ni...
    green said...
    buat cepat2..
    pastu dah tak payah pkir..

    lega..
    Shifu67 said...
    buat awal2 tak sonok la hdup.... tak de trilll.... hehehe
    juk said...
    mmg stress la sejak jadi GC ni abe weii. Boss asyik tanya lagu mana nak bagi budak yg dpt 4 markah dlm trial SPM lalu boleh jadi lulus! Poning pakcik. Buat mari mat salleh sungguh baru budak2 ni nak ngaji kot?

    Ehemmm..rasa2nya padan la setakat tu ambo delete widget. kalu takdok apa2 rasanya mcm makan nasi tanpa budu plak.
    faiz said...
    shifu - eleh...alasan je tue.. kalau wat awal2 pun pe la salahnya..tp sifat tunda menunda nie cam dah sebati dlm masyarakat melayu kita especialy kan..kan...
    i pun suka gak tunda menunda koje..hehe...
    kuIna LadyInRed said...
    buat awal sama
    buat last pun sama

    yang pasti
    kena buat!

Post a Comment