Monday, October 12, 2009

Refleksologi


Hari pertama di Kulompoo... bertungkus-lumus menyediakan data sebelum semua ujian bermula esok. Masa nak ke sana..... aku konfidenn je, pasal 'puok' Unit Sukan dah bagi CD untuk dibawa. Puok tu pun konfiden juga cakap.... "tak sohh bimbeee.... semua bereh belako doh, data ada dalam CD, demo bagi jahhh"

Sampai kat KL.... aku buka CD..... cehhh! hampehh.... orang nak data lain, diorang bagi lain.... yang ada hanya data ujian TID peringkat negeri hari tu. Alahaiii..... nak buat apa! pasal kat sini semua budak-budak tu akan diuji semula. Maklumat biodata diorang bagi hardcopy..... jenuh la aku nak kena keyin semula! Nak marah pun dah sampai sini... nak tak nak, keyin la semula satu persatu.... nak keyin, kena semak la dulu.... hari pertama aku 'bertumas' dalam bilik gerakan bersama beberapa orang lagi wakil negeri lain.


Aku bila bab keyin data ni... tak suka buat gelojoh...... kena buat slow-slow, semak dulu... pastikan semua dah clear baru la keyin. Aku tak suka buat kerja, cuit sana sikit, cuit sini sikit... tapi bila bekerja ni, kita kena la boleh agak.... berapa lama nak siap. Jadi siangnya aku nampak relax la... kekawan yang lain semua dah kalut keyin.... aku duk saja, belum keyin apa-apa pun. Sebenarnya aku nak semak data dulu, biar semua cukup, baru la tak teraba-raba masa nak keyin nanti. Siang tu aku relax je.... guru data negeri-negeri lain semua dah siap keyin data menjelang petang.... semua dah start bergurau-senda.... hehehe.


Sebelah malam aku start keyin data.... menjelang pukul 12:00 baru siap. Psssttt... esok paginya.... ehh!... ada lagi negeri yang belum siapkan data!... ingatkan aku yang last..... hahaha. Semalam aku kena..... hari ni giliran aku la pulak bagi ayat 'bakar jiwa'.... hehehe. "Ikss... iksss.... negeri mana laaa yang belum siap data lagi ni?"..... hehehe...
Data dah siap..... hari kedua baru aku dapat ke Stadium MSN untuk ikut yang lain-lain menjalankan ujian TID....


Berpanas di stadium.... tentunya memenatkan.... badan pun dah lenguh-lenguh, urat-urat kaki pun dah rasa kejang. Kena manja-manjakan diri ni. Buat kerja seharian.... berpanas berhujan.... tak kan la nak siksa badan gitu je kannn. Sebelah malam... bila dah selesai semua urusan dengan budak-budak (pegi perambat suruh tido).... baru la ada masa untuk diri sendiri.... errr... Kulompoo kan tak pernah tidurr... ada kekawan, hari pertama sampai dah mula berrefleksologi kat Sri Petaling.





Urat-urat kaki yang dah rasa kejang perlu dilembutkan...





Badan yang letih... perlu disegarkan semula....


Gambar di atas hanya sekadar hiasan
(sila percaya.... hehehe)


Aku hulur kaki kat geng-geng OKU kat DownTown Ceras tu je... RM20 untuk setengah jam... kira ok la kannn.... walaupun urutan mereka tak selembut dan semanja jemari kat Bukit Bintang atau Sri Petaling.... hehehe.

20 Comments:

  1. Yunus Badawi said...
    Ingat apasal ko tak jadi dtg rumah aku. Rupanya ko sibuk keyin data huhuhu
    Yunus Badawi said...
    Kalau awek yg macam kat gambar no 1 dan 2 tu urut, aku rasa tambah kejang urat kaki ko ngeh3x
    Shifu67 said...
    sorry la bro.... bawak anak orang... tak leh tinggalkan mereka sesuka hati je... kena tunggu diorang selesai program dan tidur... baru laa... kita fikir utk diri sendiri.

    Errr... tak sanggup aku nak jadi kejang dan tegang... hehehe
    MaMa MoDeN said...
    salam
    aik cikgu, camna pulak tau jari jemari yg kat bukit bintang & sri petaling tu lembut dan manja??

    hahah... dah kantoi!

    hehehe mama gurau jer cikgu...

    tahniahlah cikgu UMNO/BN menang kat Bagan Pinang..

    P/S: balik ler kelate cepat2, suruh mem yg urut kaki tu... free jer.
    LiNda said...
    Salam shifu..

    ooo gi Cheras ekh ..
    bukan gi mana-mana .. hahaaa

    Saya pun pernah cuba mengurut di situ (pengurut wanita ) . Tak sampai 10 minit saya dah surrender . Bukan sakit tapi gelii.. saya terjerit-jerit and ketawa terbahak-bahak .

    Yang sadisnya, dia tak benarkan saya bangun. Dia pegang kaki and tetap ngurut sampai habis .

    tapi memang besh .
    yginsaf4 said...
    urutan rimau tewww..
    ONE ZABA said...
    kalau teringin pong apa salahnya...
    DUN Behrang 2020 said...
    tak leh aku bayangkan bro kena urut cam dalam gambar yg baju oren tu...ishhh!

    'Urat-urat kaki yang dah rasa kejang perlu dilembutkan...'hehehe!
    cookie devine said...
    erkk??...mula2 tgk pic mcm nak percaya tapi bila scroll oklaa.nak pitam dah.
    Shifu67 said...
    mamamoden-
    balik umah... mem besar bukan urut kaki je... habis semua laaa

    linda
    saya pun jenuh tahan geli tu... maklumlah, selalunya mem besar je yg picit2, ramas2 ni... eiiiii

    OneZ
    macam dah biasaaa jeee

    Dun Behrang
    diorang kata banyak urat besimpul... jenuh aku bekerut menahan sakit kena gentel

    cookie-
    kalau lenguh jalan2 open house... boleh la singgah
    Mak Su said...
    maksu takut nak urut reflek, takut tertendang tukang urut
    Shifu67 said...
    eh... ada sorang lagi... sorry

    yginsaf4-
    ko tulis pendek sgt... sama macam entry kat blog ko... hehehe

    Maksu-
    hehehe... takut tertendang ke... takut runtuh kerusi sandar tu
    kuIna LadyInRed said...
    amboi.... Urat-urat kaki kejang perlu dilembutkan...

    tp kat sana aja kot.. balik umah lembut balik la...
    xiiinam said...
    This comment has been removed by the author.
    Shifu67 said...
    kulna
    errr.... dah lembut la kot

    ciklah
    errr... selamat... selamat

    Kucin
    miauu...miauuu... come laa kucinn ni... siapa la tuan dia niii
    DaliaLiyana said...
    best tu kalau ada org urutkan kaki...lg2 seharian berjalan dan letih...penah sekali adik dalia picit2 kaki..best..wpun ntah ape2 yg dia picit...:)
    pakmat said...
    ..and the moral of the story..?? check your cd before going on a journey..:)ore tua macam kita ni blih urut lagi ke??..need to get my reflex right..:)
    Shifu67 said...
    dalia-
    selamat datang...
    sekali picit pun dah beshh, kalau berkali2 lagi syokkk kannn.
    psttt... link blog yg tak de iklan tu je okk... :)

    pakmat-
    nak cjeck cam mana.. pagi nak pegi tu baru diorang bagi... tapi sebenarnya kita dah agak dah benda2 tu... diorang kat opis tu bukannya boleh kita tanya lebih2 sangat.. nak tak nak kita selesaikan je laaa.
    errr... yg vateran ni la kena urut sokmo, mugo urat tak jetak belah mano dah, duk teright gitu jahh... tapi jgn gi sri petaling, takut hok teright terus jadi keejongg.... hehehe
    Lukman Wan Mat Daud said...
    Ehm, ehm.....

    Gambar no 2 (seluar hitam + baju oren) tu jante ke tino?

    Nampak "ganas" sgt mengurutnya!

    Lukmanw
    Shifu67 said...
    gambar hiasan tu bro.... gambar hiasan je... sila percaya okeyyy

Post a Comment