Tuesday, December 29, 2009

My new egg pan

Intro.... Mem Besar dah balik dari Langkawi setelah bermeeting 3 hari 2 malam..... hari ni mereka sambung lagi meeting kat sekolah kerana ada agenda mesyuarat yang belum habis..... hehehe, berapa banyak meeting daaaa!

Emmm... Mem awal pagi dah keluar.... hari ni nak breakfast apa yee?

Oooo baru teringat..... mem ada belikan pan baru kat Langkawi.Ok.. jom layan menu breakfast sempoi aku hari ni.




Menu hari ini....
Telur 2 biji... masuk dalam mangkuk, bubuh blackpaper sikit, permerson chese sikit,.... alaaa buh je la apa yang nak dibubuh!










Wahhh... gebu nampaknya. Sila abaikan tepi telur yang terhangit sikit tu.... pasal cheff bz ambik gambar tadi... hahaha!





Sekianlah rancangan masakan kita hari ini.... hehehe.

Jom terus layan sisa-sisa cuti ni..... yeeeeehaaaa!

Yang duk menanda kertas exam tu... jangan nak sengih-sengih, nanti menitik air liur kat kertas budak tu.... hehehe!



Opppssss.... ada lagi satu yang special Mem bawa balik dari Langkawi.






Emmmm..... pekena cigars dulu eiiii..... fuhhh.... fuhhhh







12 Comments:

  1. juk said...
    merokok membahayakan kesihatan...berhentilah menghisap rokok...hisap benda lain x apa...hehehhehehe
    Shifu67 said...
    hohohoho.... aku tak hisap rokok laa... aku hisap cerut
    Cik Cookie said...
    kalau habuk rokok tuh kena lappy xtau laa nak cakap apa tapi supik dah cover no reason laa nak bantai.ngeeee.
    Shifu67 said...
    cik cookie
    hahaha... tu la pasal kena cover supik...
    DaHLia said...
    hahahahaha sebuk nk amek gmbr sampai hanget tuu....minyak gamat xde ke dr langkawi tu??
    xiiinam said...
    Jap..jap...nak salin resepi ni....





    Err...telur mesti dua bijik ya...
    4 bijik tak boleh ke?
    Anak aku 4!
    xiiinam said...
    Yang tengah sedut api tu aku buat-buat tak nampak...
    Shifu67 said...
    minyak gamat... minyak lintah... macam2 minyak ada.... hehehe
    Che' Pit said...
    waaa isap cigars dgn penuh bergaya tu, ngeh ngeh ngeh..
    pakmat said...
    sifu..membesar beli cigarillo perasa cherry dan vanilla..dia menyindir tu..hisap mini cigar perasa budak-budak..:) agaknya dia masih teringat masa mandi dalam hujan tu kut..he he..(takleh nak ketawa sangat..takada gigi..)
    Shifu67 said...
    che pit
    hisap sebatang je.. yg lain simpan dulu... sayang takut habis.. hehehe

    pak mat
    sekali lagi pak mat punya kiasan penuh mendalam tu... hehehe

    mem besar kat... rasa kenal tengok orghe tu kat bachok tadi
    Shifu67 said...
    ciklah
    telur 2 biji dah laa.. kalau 4 berat la... hohoho

    fuhh... fuhh

Post a Comment