Tuesday, October 21, 2008

Time Out


Entry menumpang line Schoolnet.....

Pagi ni hujan.... sebenarnya hujan sejak malam tadi lagi. Buat pertama kalinya dalam bulan 10 ni hujan kat area rumah aku ( mungkin seluruh Bachok). Barulah ada ciri-ciri cuaca hujung tahun. Tidak la panas pijar macam cuaca bulan 3-4. Cuaca pun dah tak tentu hala.... bangkali akibat 'pemanasan global' kot. Bab ni kena tanya greenpeace..... hehehe

Seperti biasa... bila hujan, ramai yang 'nanar'. Tambahan pulak bila hujan pepagi macam ni. Semua hantar anak ke sekolah dengan kereta. Maka sesaklah jalanraya yang sememangnya dah sesak bila waktu pagi.

Nak jadi cerita.... hari ni kereta mem tak hidup la pulak. Bateri dah kong la tu. Mem dah bersungut banyak kali dah, tapi aku buat dekkk je. Kalau bubuh bateri lain, start, hidup la tu. Tapi kali ni baik aku beli bateri baru je.

Waktu free macam ni seperti biasa aku sambung kabel Schoolnet kat laptop. Kalau tidak kerana masalah streaymx kat rumah (yang tak tau bila TM nak selesaikan) aku memang tak ada hati nak online kat sekolah ni. Maklum je lah.... line Schoolnet ni laju sikit je daripada 'siput'

Line yang merangkak-rangkak macam kura-kura ni.... Kementerian Pelajaran bayar RM600 sebulan kepada GITN. Bayangkan la berapa banyak sekolah kat Malaysia ni.

Kononnya nak me'universss'kan (pinjam istilah ungkunor) sekolah tapi emmmmm....... kalau line sengal macam ni..... hampehhhh! Nak buka utusan pun entah berapa kali network timeout..... apa ke jadahnyeee!

Aku, ada la niat nak edit blog aku ni... nak buat list blog-blog kekawan yang femesss di alam maya ni ( macam blog ungkunor, azza_irah ).... tapi mengenangkan line Schoolnet yang sengal ni..... kena simpan la dulu hajat tu.

Yang aku tambah sakit hati tuuuu..... TM dengan selambeee je hantar bill color merah kat aku!

4 Comments:

  1. Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...
    malas nak sembang pasal schoolnet...sampai bila nak sekat kita?..line streamyx..kekadang macam saka.. sat2 putuih. sat2 putuih..
    Ungku Nor said...
    haa??
    saya femessss??

    shifu salah orang nihhhhh..hehehe
    Shifu67 said...
    COden.... kawe pun malas nak sebut sebenarnyaa.... hehehe

    ungku nor..... alaaa, merendah diri la pulakkk ( ke kou memang rendah... kuang, kuang, kuang)
    PENDEKAR said...
    tm oh tm......

    heh, tapi skarang dalam usaha nak tukar ke fiber optik dan saluran kabel dalam tanah.....

    setahun lagi okeh ler tue....

Post a Comment