Thursday, January 22, 2009

Dah nak cuti lagi!......

Baru 3 minggu kerja... dah kena cuti pulak.... ni yang aku tak gemar kerja cikgu ni, duk cutiiiiii je.... banyak sangat cuti!...... hehehe!

hari ni last sekolah sebelum cuti 'tawon balu cine'..... olang cine laya.... wa tumpang cuti saje... wa tak tumpang layaa!

Start esok.... sekolah cuti paling kurang pun 5 hari.... tapi ada gak sekolah yang sambung sampai 9 hari. Sekolah aku ada sorang je cikgu Cina.... barangkali dia sorang je la kot yang cuti sampai 9 hari..... tak larat nak ganti hari sekolah pada hari sabtu!

Cuti ni plan dah penuh sebenarnya.....

Pagi tadi aku sengaja keluarkan usul kat mem.... "bakpo kita tak leh balik hari jumaat?' Mem jawab.... "Aloh laaa.... hari jumaat tu nak....... nak..... nak...... nanti balik tak sempat nak.... nak..... bla.... bla......"
"Ok.... ok....."

Jumaat/22Jan - Mem kata nak 'menyimpan'..... nak basuh pakaian.... pasal nanti balik cuti tak sempat. Ok... kepada mem dan pranita2nya selamat bertugas.

Sabtu/23Jan - Kembara membelah puncak Titiwangsa.... plan nak sampai di Ipoh dalam pukul 7, kerana nak tunggu anak dara aku dari KL. Emmm.... ingat lagi ke jalan nak masuk Ipoh ni..... bustand pun dah pindah.... jumpa ke dak aku cari ni.... kalau Medan Kidd tu tak pe la, tempat aku lepak jak kecik!

Ahad/24Jan - Pra kenduri di rumah satu2nya Pak Saudara aku yang masih ada..... Majlis akad nikah pada petangnya.

Isnin/25Jan - Hari bekwoh.....

Selasa/26Jan - Kembali ke lubok...... (emmmm.... tak sempat nak ajak Cik Lah dating makan mee MastanGhani)

Rabu/ 27Jan - Kerja semula..... ada dara aku dua orang tu boleh sambung cuti sampai 1 Feb.

Emmmm...... dah kena buat persediaan fizikal dan mental nak drive dari hujung Kelantan ke hujung Perak ni..... maklumlah rakyat aku sah tidur je sepanjang jalan nanti.

13 Comments:

  1. Mak Su said...
    seminggu cuti ya... adusss (nak fikir xtvt utk budak2)
    Shifu67 said...
    balik kg laaa.... senang
    xiiinam said...
    apa kelas makan mee je.....
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    err...mastanghanie tu sape ha?
    he..he..he...
    Shifu67 said...
    halooo.... aku tau kat situ la ko selalu dating dulu2
    Yunus Badawi said...
    Dulu saya jeles jugak tengok cikgu cikgi ni asyik cuti. Dah lah tu kerja setengah hari (saja nak provoke).
    Tapi bulan depan bila saya dah tak kerja makan gaji, hari2 boleh cuti. Cuma tak kerja takde fulus lah huhuhu.
    Shifu67 said...
    Cuti tak kerja2.... boleh main bdminton hari2, pah tu suruh osim urut....pehhhh lega
    bit'zSaidin said...
    selamat bercuti..huhu..aku dok balik kg pon..waaa..nak kena tolong orang pindah rumah...
    izman said...
    moga selamat segalanya dgn xtvt yg dirancang.

    link dgn saya?
    Shifu67 said...
    bit- ko beraya la makan limau kat kl tu

    izman- sorry.... tadi ptg tak sempat nak buat link. Ko ada 2 blog aku amik yg melayu tu dah la deh... :)
    jane said...
    salam shifu67,

    weh...balik kg ek ? bestnya....
    emak saya di klang. umah abang. kg ada umah kosong ajer.....

    ingat nak pi mandi sungai lah...
    su said...
    asik cuti je kan...malas betul nak cuti2 ni...(ayat bg org len jeles!hik3!)

    su xtau la nk balik kg ke idak...en somi kene bertugas plak raye cine ni...nk wat xtbt ape2 pun x syok sbb sowang2...kan best kalo ramai 'rakyat jelata' haha...
    Shifu67 said...
    jane - ada lagi ke org mandi sungai la ni.... budak2 kg dah tak reti mandi sungai la ni

    su - cuti panjang... duk sorang tak de makna la cuti.... kena pegi makan limau niii
    CRAZY BEAUTIFUL88 said...
    selamat bercuti

Post a Comment