Friday, January 16, 2009

Kondisi masih cantik.... masih ok

Jumaat - pepagi lagi mem besar ajak ke pasar di pekan Jelawat. Aku sebenarnya kalau hari jumaat ni memang tak ada hati nak pergi Jelawat...... malas nak bersesak-sesak, nak parking kereta.... huh jangan harap laa!

Tetapi mengenangkan kesian kat mem yang tentu sah akan terkial-kial bawa kereta di tengah kesesakan di Jelawat nanti, maka aku turutkan jugalah untuk menjadi driver dia.

Kejap nak sarapan.....simple je, potato wiges sepinggan.... dalam botol tu pil vitam
in (lebih kurang cam tu la) yang aku makan.

Sampai di Jelawat.... dalam pukul 9.... semuanya dah tersumbat. Pukul berapa laaaa diorang ni turun rumah pergi pasar ni!.... tapi kalau pukul 9 - 11 tu memang waktu puncak la kann. nak parking kereta memang tak jumpa dah.... turunkan mem, biar dia sorang je la yang masuk dalam kawasan pekan sehari tu.... errrr.... tapi sekarang ni kat Jelawat bukan hari Jumaat je yang sesak macam ni, dah hari-hari pun macam ni. cuma bila Jumaat 2 kali ganda la!

Selepas menciluk sana, menciluk sini..... nasib baik ada kereta yang nak keluar, dapat la parking.

Dalam tunggu mem membeli dan membelah.... aku menyertai geng-geng bapa yang juga memparkingkan diri kat kaki lima kedai..... maklumlah kannn.... kami driver..... hehehe.

Nampak ada kaunter misi-misi muda dari Kolej Islam Sains & Teknologi..... bagi servis medical chekup.... aku pun hulur le RM2 untuk diperiksa oleh misi-misi yang tengah mengamalkan bahasa ramah mesra mereka (esok bila dah kerja kat hospital teruskan la amalan tu hendaknya)

sorry la.. tak clear.... malas nak instal scanner

Emmmm..... cam mana? aku sebenarnya masih konfiden yang kondisi aku masih ok.

Tekanan darah..... 119/82...... misi tu kata, cantik dah ni.... pakcik masih ok (pakcik??... emmm sampai hati korang)

Test gula dalam darah pulak..... 5-4...... masih ok jugak. Dah makan ke belum?.... Belum lagi (dalam hati.... mandi pun belum lagi.... hehehe!)

Kolestrol...... BMi 32.3..... errrr.... dah nak obes sikit ni..... pakcik kena jogging ke sikit, main bola.... jangan makan lewat malam.... ok, ok..... terima kasih

Emmmm.... sejak aku pencen jadi jurulatih olahraga sejak tahun lepas.... memang terasa ada lebihan kat bahagian perut. Tak boleh jadi ni..... kena turun kat trek semula ni..... tapi kulit aku baru nak start cerah sikit!

Errrr.... yang ni pula bekalan berasap aku..... Aku tak kisah la rokok naik harga pun.... pasal harga tembakau tak naik dan aku ada kilang sendiri..... hahaha!

Waitttttt tunggu..... jangan korang kata aku hisap rokok daun pulak..... malam sikit.... ni import punya tembakau..... Harvest, Made in Germany niii!

3 Comments:

  1. su said...
    alaaa..ngaku je la "pakcik" kihkihkih!...serupe rokok daun jugak kannn?kihkih!
    Shifu67 said...
    iksss.... rokok daun mana ada import dr german...
    azza_irah said...
    malas nak scan ke dah sekutu ngn ckgu oden scanner dimakan anai2...hehehe..laptop mampu beli scan gambo takkan tiru selumbar emas kutt.....ekekek (org tgh study takleh marah no..nnti cepat lupa..)

Post a Comment