Saturday, January 2, 2010

Biasakan pikul buku


Bagi negeri-negeri yang sama waktu dengannya... hari ini merupakan hari pertama bagi budak-budak baru. Sebahagiannya tu bukanlah baru nak kenal dengan sekolah ni, pasal dah masuk kelas prasekolah di sini. Sekarang ni dah tak kelihatan lagi acara tarik menarik anak dengan mak bapak.... semuanya clear.

Aku tak terlibat langsung dengan acara hari ni... kerana aku tak mengajar tahap 1.... nak daftar anak Tahun 1 pun, belum ada yang baru lagi.... hehehe





Errr... habis tu buat apa datang ke sekolah? Ikss... aku ni kan cikgu yang prihatin... saja nak temankan bodek boss sambut ibu bapa..... ngeh ngeh ngeh!

Tahun ni tak ada acara apa-apa... hanya berkenal-kenalan dengan guru kelas dan kerusi meja... yang paling penting juga... ambil buku yang berkilo-kilo beratnya tu.... alaa bukan kena bayar pun, kerajaan bagi free je!

Rajin-rajin la pikul, kandar, usung, seret buku-buku tu nanti.

Kepada semua.... selamat kembali ke sekolah




JOM KE SEKOLAH!
















Kat rumah... hari ni last day untuk beryiha-yiha!



14 Comments:

  1. xiiinam said...
    Esok rakyat jelata Paduka Sri Sultan Azlan Shah cuti lagi...




    Err....dah nak bukak sekolah semula ke? Bukan ada seminggu dua lagi cuti ke?


    :)
    Shifu67 said...
    dah dah... gi basuh kasut sekolah tu... cukup la bercanda di pasiran pantai tu
    sonata anak kancil said...
    aku pun baru balik dari sekolah ni...
    tak ada pulak dengar rungutan2 - maknanya line clear la tu.....
    ONE ZABA said...
    lupa dah aku camana nak rait buku...
    Zyma Saad said...
    Salam Shifu....

    Kelakar betul komen CkLah, Sonata Anak Kancil & Cik One Z...
    Huhuhuhu......

    Selamat bertugas para cikgu2 yg dikasihi dan dihormati. Semoga kalian menjadi pendidik anak2 bangsa yg cemerlang, terbilang dan gemilang. Amin.

    ;)
    Che' Pit said...
    uiks apa kaitan gambar last sekali dgn pikul buku g sekolah? kompius seketika..
    Shifu67 said...
    che pit
    gambar last tu anak bongsu (setakat ni) aku yg dah sebula siang malam duk main game je.... lepas ni kena pikul beg semula la
    Cik Cookie said...
    CC sonok balik kg berjimba-jimba ngn gf.
    g mkn n makan.
    yg penting dah try Nasi Kerabu nGolok.Xsedap.
    Shifu67 said...
    laa... berjimba-jimba ngn gf je.. nape tak ajak sekali bf ni
    Mak Su said...
    selamat terbongkok2 dan lenguh2 buat murid2 :), cabaran tu, dalam mencari ilmu :)
    Shifu67 said...
    tq... tapi tak la sampai bongkok pulakk... hehehe
    juk said...
    letih tul pakcik thn ni. ngajar BI 25 masa..ada satu hari tu ada 4X double periods. masaklah mcm ni. kalau 3X double periods tu dah jadi perkara biasa. nampaknya kena cari pembantu guru seorang utk menyelesaikan tugas2 pengkeranian.
    Shifu67 said...
    selamat bersilat dgn 25 masa.... errr... aku 27 masa!
    juk said...
    kau 27 masa tapi 1 masa 30 min. aku 1 masa 40 minit.

Post a Comment