Wednesday, November 12, 2008

E-book

Aku selalu mendownload E-book sebagai bahan bacaan. Kalau tak pun, aku beli saja cd koleksi E-book kat kedai. Psstttt....... semua koleksi cd yang dulu ada kat Low Yat, sekarang ni diorang jual kat sini la!

Sekeping cd biasanya termuat 10 buah buku atau pun majalah. Sekeping RM5.... kan dah banyak savenye tu. Bayangkan la.... majalah import ni biasanya berharga lebih RM20. Majalah Adobe Photoshop RM45, kalau nak beli tiap-tiap bulan.... parahhh! Tu majalah! kalau buku jangan cakap la, mana ada harga kurang RM50 sebuah, lain la kalau yang jenis pakai kertas bungkus nasi lemak!

Malam tadi.... sebagai mengisi kekosongan malam aku yang masih tak dapat online di rumah, aku cuba praktikkan segala kepakaran aku dengan membuat handout kursus ala-ala majalah.... ala-ala E-book la ni.

Ini E-book tentang skil Adobe Photoshop yang simple-simple..... kalau editor majalah PC tengok ni, mesti dia oferr aku kerja kat situ, pasal jimat belanja... graphic disigner aku, penulis pun aku, hahaha!





E-book ini pula sebagai handout kursus minggu depan..... start cuti...... kursus pun start juga!


E-book ni dalam format pdf sebenarnya.... sesiapa yang berminat boleh hubungi email aku. E-book yang sedang aku usahakan sekarang ni ialah cerita tentang aktiviti berkebun di belakang rumah...... tungguuuuu!

7 Comments:

  1. faiza said...
    salam cikgu... nampaknye sy kene banyak belajar ttg bende2 ni dr cikgu. sy baru je nk mula memberi kursus kat ckgu2 skola sy berkaitan ICT... harap ckgu sedia membantu sy.
    Shifu67 said...
    Dah jadi JU ICT la ni... tahniah! Saya dah pencen bab jadi JU ni... hehehe. Cuma sesekali bila dijemput baru saya turun. Bab ICT ni... saya selalu kata... saya bukan 'pakar', saya cuma 'pakai' je. Saya sama je macam awak, bukannye pandai sgt pun... hehehe
    bit'zSaidin said...
    fuyoo..makin maju la bro..dari segi layout ok la tp bleh enhance sket lagi dr segi pemilihan font, colour n rekaletak..btw, good try..

    p/s: cuba try apply karangkraf, bleh jadik art director neh..huhuhu
    Shifu67 said...
    bit lynx - hahaha... berapa la karangkraf nak bayor agaknye eiii
    xiiinam751 said...
    Oooooooooooooooooooooooooooo
    anak pakcik Sidek itu kah....................
    Mak Su said...
    saya tak pandai baca ebook, malas kot. kalau buku betul2, saya nak gaks baca ler... ahaks
    Shifu67 said...
    ciklah - panjangnye ko punya o

    Mak su - ko pedih mata kot kalau baca ebook..:)

Post a Comment