Tuesday, November 11, 2008

Minggu makan-makan

Minggu akhir persekolahan..... semua sekolah sibuk, cikgu-cikgunye la. Banyak perkara kena dibereskan sebelum berakhirnya tahun. Yang jadi guru kelas... tambah lagi la. Segala macam buku, yang kecik, yang besar, yang panjang semuanya kena diselesaikan. Mujur aku tak jadi guru kelas... hehehe!

Minggu ni juga yang antara yang paling penting ialah acara makan-makan. Semua restoran, hotel dan yang seangkatan dengannya dah full house.

Kat sekolah aku... dah 3 hari berturut-turut duk bejamu makan ni. Hari ahad... group cikgu-cikgu yang 'naik pangkat' buat jamuan. Isnin... budak-budak tahun 6 yang dah nak kuar sekolah buat jamuan. Hari ni... jamuan rasmi, sekolah buat kat Restoran Syam. Esok.... acara jamuan bebas kelas, maknanya semua kelas akan buat jamuan la. Khamis.... setakat ni lum tau lagi!

Maka minggu ni..... makan je memanjangggg!

7 Comments:

  1. Brahimnyior said...
    Hujung tahun, kuranglah sibuknya.

    Ramai ke naik pangkat?

    Hakikatnya, yang cuti hanya budak sekolah, kita cikgu ni, kalu dipanggil datang ke sekolah, itu adalah tugas.
    Mak Su said...
    budak2 pun suka bab makan2 ni, semalam kaklang bawak balik kepsi, jamuan ujung tahun katanya :)
    xiiinam751 said...
    Makanlah.....

    Kat sini,Minggu ni minggu muka masing-masing macam nak makan orang...
    Minggu panas sedunia....banyak sangat date line kena ikut..Kekosongan jawatan Pengetua dan PK masih belum diisi...jadi yang memangku 2 tugas tu agak meroyan sikit...he...he...he...
    Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...
    lepas makan..gaduh pulak seluar makin mengecik..ha ha ha.
    azza_irah said...
    keje banyak akhir tahun patut kurus..ni cikgu2 pakat debab sb asyyik dijamu...huhuu
    Shifu67 said...
    brahim - start cuti, kelas tambahan pun start gak, sampai aku pun dah kena mengajar kelas tambahan... emmm kesian budak2 tak leh cuti!

    mak su - kak lang nak bagi mama makan le tu! anak mithali tu!

    Cik lah - ko ke yg memamgku jawatan pengetua tu? panas.... panasss

    COden - barangkali seluar aku pun dah makin mengecik la ni.... lalala!

    Azza - ekrrrrr.... alhamdulilah! (dgn gaya gosok perut)
    xiiinam751 said...
    cKlah memangku...?
    Pandai........Kau telah berjaya memanaskan hati ckLah...he...he...he...

    Semalam memang panas....kerana kami mendapat 'cucu' (masa ni terasa, gagalnya aku menjadi cikgu!)

Post a Comment