Sunday, November 16, 2008

Makan kebuk!

Setelah berbulan-bulan 'makan kebuk' akhirnya jalan di hadapan rumah aku diorang dah ready untuk untuk di tar. Sebelum ni macam duk kat arab... pokok tak nampak daun, semua dah jadi putih dengan 'kebuk'

Jalan dah nak siap..... aku pun kena berkira-kira la nak bereskan lanskap halaman rumah yang sekian lama tertangguh. Kena cari bajet ni nak buat pagar kat depan tu... kasi cantik sikit.

Banyak la pulak kena cadang bajet ni.... huhuhu!

9 Comments:

  1. azza_irah said...
    takyah la pagar cikgu..baru nampak frenly sket..
    Shifu67 said...
    emm... kalu duk putra jaya ok la... ni ramai sangat fren nye... hok bunyi mmbekkk2..... bhoooo2.... queek2..
    xiiinam751 said...
    Makna kebuk tu habuk rupenye....
    Kalau kat sini (Jawa) kebuk bermaksud tempat simpan padi...
    Shifu67 said...
    ciklah- hehehe.. itu pun tak bermakna la aku 'makan habuk' sebenarnya
    arsaili said...
    salam kenal..wahhh sure cantik kena ngan lanscape nya
    Cikgooden (Selumbar Emas). said...
    nak masuk rumah YB mesti lah bertar..ha ha ha.

    aku gi terengganu cuti ni...
    kalu dan aku gi KB...
    Mak Su said...
    makan asap?
    Shifu67 said...
    arsaili- selamat datang

    COden- YB 'koreeen'..(hok ni kena sebut molek2)... ko nak round m'sia la ni

    mak su- tak dok asap punnn!
    azlin hashim said...
    kena pasang tembok macam umah saya cikgu.. kalao boleh letak dawai yg ader karen tuh.. Skrg nih bahaya, Org minyak dah muncul balik..huhu

Post a Comment