Saturday, November 29, 2008

Online di rumah.....

Dah berbulan-bulan aku tak dapat online di rumah. Sejak bulan 7 hari tu lagi, sampailah hari ni masalah kabel streaymx kat rumah aku tak selesai-selesai lagi. Tak larat nak buat report dah kat TM. Bila TM call aku tanya pasal line dah clear ke dak... aku pun dah naik malas nak jawab.... korang tengok sendiri la kat system korang.... habis-habis diorang akan kata.... masalah ni akan sedang diatasi...... naik gatal telinga aku dengar ayat diorang tu.

Aku dah tak tahan lagi..... tak mampu dah nak termangu sajo-sajo bila kat rumah. Akhirnya...... aku melaburkan juga la RM325 beli modem kat Celcom. Dan..... taraaaaaaa! aku dah pakai Celcom Broadband.

Tambah lagi la bill aku lepas ni. Pakai pakej RM68 sebulan je, tapi dah kira ok la. Test line.... kat area rumah aku ni hanya ada gprs je tak de 3G.Tak kisah la kann.... janji boleh online!

9 Comments:

  1. norsaritanaini said...
    setuju sangat..slow benar line tenet skang ni..tensen...

    opss..salam jengah yer...
    Shifu67 said...
    norsaritanaini- aku duk fikir diorang sengaja buat cam tu supaya org beli yg mobile....errr... welcome! jgn malu2 buat cam umah sendiri.... tambah nasi.... tambah nasi
    azza_irah said...
    hehehee..tahniah le dah buleh online...
    Shifu67 said...
    hehehe.... kopak le jugak 400
    Brahimnyior said...
    Seghupe ler kita. Teman pun surf guna Celcom Broadband, kalu kat sini GPRS, tapi yang bestnya, di mana-mana teman pegi, boleh akses internet. RM68 pun berbaloi, sebab tak terganggu macam Steramix yang memanjang "sedang diatasi..bla..bla."
    xiiinam751 said...
    Dah pakai 'berok-bank'ya!(pinjam frasa cekgooden).
    Cklah pernah diminta mengendalikan slot 'membina Blog' dalam kursus LADAP di sekolah. Masa tu jugaleh celcom menunjukkan 'kehampesan'nya. 3 hari tak ada coverage di daerah kami. Sudahnya cklah ajar 'benda' lain untuk memenuhi'masa' kursus. Habis je, ckLah pi mengamok kat premis celcom. Budak kat situ jawab;
    "habeh nak buat macam mana? Benda dah nak jadi!" Hampeh.
    Shifu67 said...
    hahaha.... kawe pun dah tak minat lagi nak khutbah kat operator TM.... la ni kalau diorang call... kawe hanya kata... "ikut puok mu lahhhh"
    lukmanw@gmail.com said...
    Shifu

    review le sikit produk celcom broadband ini.

    ambo nak ambik satu.

    Lukmanw
    Shifu67 said...
    kesimpulan awal kawe

    celcom broadband.... jenis line 3G atau gprs... mengikut tempat

    teorinya... 3G lebih laju dari gprs

    3G hanya ada dikawasan bandar

    tapiiiiiii.......

    3G tu jadi tak guna pasal dibandar ramai yg pakai.... akibatnya line jadi slow.

    di luar kawsan 3G walaupun hanya gprs yg kononnya slow berbanding 3G...... tapi linenya akan lebih laju daripada 3G... kerana hanya kita sahaja sorang yg pakai.

    minggu ni kawe berada di Kuantan... walaupun line 3G tapi langsung tak leh pakai... bila call kat celcom.... diorang hanya bagi alasan... "mungkin ramai yg tengah online" Hampeh betul!

Post a Comment