Monday, February 2, 2009

Manggarunum saorangan

Minggu Lepas.....
Hello..... boleh cakap dengan dengan En. Saiful?
Yeee.... saya
Errr... encik.... saya dari Agensi TM...... bla.... bla.... encik dah bayar ke bill bulan ni?
Oooo.... awak dari TM yeeee..... saya tak bayar bill dah 7 bulan, pasal telefon saya dah tak leh pakai sejak bulan 7 2008 hari tu lagi..... macam mana saya nak bayar..... saya dah tak larat nak buat report..... saya dah meluat dengar alasan TM...... saya dah hubungi bahagian bill....... saya dah cakap..... jangan sesekali hantar bill merah kat saya..... sakit hati saya tengok..... baik korang tengok kat sistem korang, apa yang saya dah repot.... dah 21 kali saya repot..... sampai bila korang nak pasang kabel kat rumah saya ni....... bla.... bla......
Err.... baik cik.....

Malam ini.....
Haloo..... saya dari TM.... nombor report.......... macam mana line streaymx encik.....
Haaa..... yeee..... saya dah meluat dengar cerita korang ni..... nak ada line macam mana.... kabel pun tak de.... saya dah tak larat dah nak buat report ni.... cuba la awak bukak report saya..... eh.... korang ni tulis ke dak repot saya selama ni..... saya dah pernah lapor banyak kali dah....... saya dah pernah lapor..... minta tolong TM siasat kontraktor yang pasang kabel ni..... ada lagi ke dak ni.... ke dah bengkrap......... tak kan la TM tak de sesiapa yang pantau kerja kontraktor..... tolong la tengok sikit..... tak kan la saya kena call korang punya CEO kot..... saya dah tak larat nak cerita....... balik2 korang cakap kabel kena curi..... saya dah buat repot.... kabel kena curi apanyeeee.... kat depan rumah saya ni ada projek besar jalan.... semua tiang TM ke TNB ke.... kena alih...... kontraktor TNB seminggu je buat kerja..... semua siap...... lagi besar tiang diorang..... lagi besar kabel diorang..... kontraktor TM.... bulan 7 hari tu cabut tiang..... bukak kabel..... sampai la ni tak pasang-pasang apa hal?...... TM area sini cakap diorang tak leh buat apa-apa, pasal yg ni bawah kontraktor........ tapi apa ke jadahnye kontraktor korang ni..... sampai sekarang ni tak nampak2 ni....... maaf la..... saya bukan nak marah kat awak..... tapi saya dah meluat..... saya dah jadi gatal telinga bila korang tanya pasal line telefon saya ni.......
Yeee, encik..... saya akan panjangkan repot ini.......
Ikut suka korang la nak panjang ke nak pendek..........

************************************************************************************************

12 Comments:

  1. xiiinam said...
    Kau marah ke ni?
    ...................
    Lepas aku potong talian TM sbb dh guna celcom, aku dapat cek 'lebihan bayaran'. RM0.45. Aku nak tebus cek tu pun malu. Tah mana ku letak. Sebulan lepas tu, dpt bill RM0.45 aku kena bayar. Tah mana kuletak bill tu. Sebulan lepas tu, dpt bill merah, amaran sebab tak bayar RM0.45 tu...laki aku kata, "Rasa nak je campak empat kupang lima duit tu kat kepala dema!"
    ..........................
    Aku tk nengok Nyiang Rapik tu...aku layan sinetron 'Intan', Astro prima setiap 11-12 malam. Waktu tu, aku stop blog. ni dah habis...Walaupun aku gagah perkasa, selalu gak ayaq mata aku berjejeran tengok crita tu..hu..hu..I masih ada perasaan tau....!!
    Shifu67 said...
    ghapoo...... INTAN...... tolongggggg

    kejap sakit..... kejap mati..... kejap bagi ginjal..... kejap rosak ginjal..... kejap buta..... tolongggggg
    mebby a.k.a ezza said...
    adehhh TM mmg sengal...nek menyampah..lau lmbt bayor siap col2 lg tp bila breakdown bratus kali report pon wat derkkk jer..mmg hampeh hampeh dan hampeh..huhuuh sgt simpati ngn shifu sbb ezza pun alami bnda yg sama before...GERAMM sih..erkk shifu layan INTAN gaks ker..ekekkek
    xiiinam said...
    ezza...
    dia peminat no 1 Intan...
    sebab tu dia tau semua cerita...tiap malam dok nangis depan tv sensorang tuh...he..he..
    Shifu67 said...
    hahaha..... tolong laaa.... aku tak sanggup, korang dua org je la layan si 'tan' tu (kependekan Intan)
    dialog monolog pelakun intan ni..... sama je, kalau dulu dia selalu cakap..... "robbbb.... kenapa robbbb....." sekarang ni dia cakap.... errrr.... apa nama anak dia yg mati tu.... tak ingat la pulakk..... gatal telinga aku bila dengar nahu dia bila cakap sambil kuar2 air mata tu
    ONE ZABA said...
    aaikkk....asal crite pasal TM. Ini dah tuka crite Intan pulak.
    azlin hashim said...
    Waduh,.. bikin panas saja... ini mmg tahap marah nih!!
    Shifu67 said...
    OneZ- hehehe.... ni salah satu cara mengalihkan apa yang tersirat disebalik yg tersurat la ni... alaa... macam kes yg tengah panas kat perak hari ni la.... DAP nak cantas adun melayu, PAS jadi mangsa, PKR duk pening lalat.... jadiii salahkan BN la cara yg paling seronok didengar.... hehehe!

    azlin- masalahnye... kalau marah, nanti kena jual... hehehe
    Shifu67 said...
    oneZ pun peminat citer Intan gak ni.... hahaha
    Mak Su said...
    errr, errrr, ya encik, suka hatilah nak panjangkan report lagu mana.. eksekius me
    jane said...
    salam...

    haha. ni lagik sorang mangsa tm. kelmarin pi umah si payarumput pung gitu. orang seblah umah saya pung gitu jugak...

    pakai berukband....haha! kenkadang slow jugak. tapi, okkayka compared dengan tm

    eh cikgu, mrsm gerik okkey ke suasananya ? ada anak sedara dapat form 1 disana...abang sulung saya tu x tau nak antor ke idak. anaknya ngikut aje...
    Shifu67 said...
    aku dah malas nak pikir pasal TM ni... menyampah betul, tapi apa nak buat... tak kan aku nak gi tebang tiang TM pulak kann.... last2 aku kena kuar belanja lain 3-4 ratus pasal nak pakai berukban.... pusing sana.. pusing sini TM gak yg untung, pasal celcom pun TM punya.... nak pakai maxis, rasa mals pulak pasal company keling punya.... emmmm.... aku kena buat satelit sendiri la kot, baru selesai

    mrsm grik.... duk kat area paling damai dan tenang la kot.... jauh dari kesibukkan kota (itu berdasarkan suasana grik la) 'suasana' kat dlm mrsm tu tak tau la pulak.... pasal aku lalu je kat situ bila balik kg

Post a Comment