Sunday, March 15, 2009

Aku Terima Nikahnya......




15 Mac 1990.....

Makan sepinggan, minum secawan.
Duduk setikar, tidur sebantal.
Serumah sepakaian, selapik seketiduran.

Sama ke teluk, sama ke tanjung.
Sama seperiuk, sama selesung.

Sama melangkah seiring jalan.
Sama merasa rezeki di pinggan.
Sama meneguk air secawan.

10 Comments:

  1. Brahimnyior said...
    Huh, masa baca tajuk Shifu67, ingatkan pasang satu lagi...

    Macam SY deejay SINARFM....


    Rupanya kenangan lama.. hihihihihi.

    Aik, teringat ke, teringin lagi?
    Shifu67 said...
    aku buat ulang kaji daaaaa...
    KM said...
    selamat ulangtahun cikgu.....
    sonata anak kancil said...
    Salam kenal cikgu & cikgi;

    Happy Anniversry - yang ke 9.
    Selamat bercuti...Sonata suka baca cerita cikgu2 ni...macam sama aje, sama kementerian gitu le...

    Sekolah + anak murid - memang cuti, cikgu tak ada istilah "cuti"...

    Yang lain2 lirik cikgu saya boleh terima, tapi part sepakaian tu boleh ke?
    sakurasa 2 said...
    Happy Anniversry
    xiiinam said...
    Tahniah kawan!!

    Errr...1990 ko dah kawen...???
    Aku tengah sebok gi kuliah kat UM nun...Awat hang tak tunggu aku????
    Ngeh...ngeh...ngeh..!!!


    Cantek mek kelate ni! Pandai ko carik!
    Anak ko si Shabah dan Sofea tu...mata ikut ko. Tapi seb baik kulit ikut mak ...
    Alis mata ko macam cikgu Mona....tebal gitu?



    Errr...cikgu Mona sihat ke?
    Kirim salam...mesti dia tak ingat aku.He..he..
    Shifu67 said...
    Sonata-
    Salam kenal... terima kasih...& tahniah atas kejayaan anakanda (boleh buat menantu ni... hehehe)

    Serumah sepakaian, selapik seketiduran...... errr.... memang la sepakaian je, tak kan nak pakai banyak2 pakaian sekali gus.... hehehe

    sakurasa-
    time kasihh...

    cklah-
    1990 ko sibuk merempit.. cam mana nak jumpa dgn aku... (errr...sebenarnya aku tak minat dgn budak yg main getah gelang & guli... hehehe)

    weii... weii.. kulit aku ni tanda pengorbanan aku sebagai coach tau...

    Cikgu Mona... Munah laa (gerun aku dgn nama Mona tu... hehehe) dia sihat jeee... la ni jadi tokey homestay kat Bukit Gantang... dia menyohor Dato Zahid Hamidi je... nnt la aku tanya, ko ada dlm senarai dia tak... hehehe

    Ok... selamat 'berpantang'... simpan dulu ilmu cakar rimau & cengkaman lelabah ko tu... (adalah yg cakar bantal... hahaha)
    Yunus Badawi said...
    Saya tak nak komen banyak2 malam ni. Selamat hari ulangtahun perkahwinan. Semoga kekal berbahagia sepanjang hayat.
    Shifu67 said...
    YB-
    Time kasih.... saya pun nak tido awal mlm ni.... hehehe
    kirana said...
    Selamat ulgtahun prkhwinan, cikgu. Semuga diberikan kebahagiaan dlm rmhtnga smpai akhir hyat.

    Tahniah! Kawe bangga!!!

Post a Comment