Friday, March 6, 2009

Vitamin C & Vitamin D

Pagi Jumaat....hari minggu bagi negeri-negeri yang sewaktu dengannya. Hari minggu selalunya hari bermalas-malasan di atas katil..... hehehe. Tapi sebelum tekena adengan 'pukul anak sindir menantu' sekali lagi... hari ni bangun awal..... kerana malam tadi dah tidur 'awal'.... sempena semangat klewon..... hehehe. Cam mana semangat klewon tu... boleh tanya Cik Lah dengan entrynya yang 'basah bersama' dengan intro sespennyee... Maaf. Ini cerita orang dah berumahtangga. Kepada yang masih bujang, harap anda tabah kalau mahu membacanya.

Sarapan dengan segelas vitamin C dan 4 keping roti bakar bersama kraft cheese.... alaaa yang macam iklan roti bakar dengan cheese tuuu....

Bersarapan ditemani pelayan yang 'pakai baju dalam'..... dengan lemah lembut dan suara lunaknya... "lepas sarapan ni.... boleh ambil cangkul.... cangkul rumput kat tepi rumah tu.... gerak-gerak sikit tulang tu"..... Sidia sambung lagi.... "dapat jugak vitamin D"...... maklumlah dia cikgu subjek sains...... aku mengajar Kajian tempatan jeee!

Sekadar gambar hiasan, pelayan yang 'tak pakai baju dalam'....hehehe

"Alohhh la.... rumput cam tu pun kena tunggu abah juga ke...... cabut je laaa"....... (ayat maut tuuu.... hehehe)

Kat luar rumah tu memang dah berbulan-bulan rumput tak potong...... minggu lepas hari hujan tiap-tiap hari, selepas seseorang yang tak pernah basuh kereta tiba-tiba disampuk niyak rapik..... hehehe

Sambil menyerap vitamin D yang percuma tu..... rumput di kikis sedikit demi sedikit. Korang nampak tak ada benda dua biji kat hujung gambar tu?..... itu bukan telur gajah tau.... itu shot put laaa.... buah untuk acara lontar peluru tuuu......

Aku kan coach level 1.... jadi tak leh la buat pengkhususan acara lagi kannn.... cuma dalam banyak-banyak acara olahraga tu.... aku tumpukan kepada acara lontar peluru, lompat jauh dan lompat kijang. Itu pun dah tak cukup tangan ( dibaca tak cukup mulut ).

Maaf la.... gambar tangan je.... pasal aku seksi sangat....

errrr.... tapi letak gambar ni tak menyalahi hukum syarak kott... hehehe!.... saja nak bagi cik lah gerun je tengok lengan aku..... hahaha

10 Comments:

  1. xiiinam said...
    Ibu : Nuha.....sapa ambik blackbelt ibu dalam laci ni?

    Nuha: Nak buat apa bu? Tengahari rembang ni?Nak belasah sapa????

    Ibu : Ibu nak tutup mata ibu....silau!!!!!!!Bawak sekali eye-mo warna merah tu ya!!!




    Astaghfirullahaladziiiimmm....sanggup tu...demi menggoda aku!!!!

    Lepas ni...adalah RUSA terlanggar BADAKs pulokkkkk



    Isk...iskkk..bau ape ni....macam ada orang belum mandi je.....tu bace ke idak mandi tu....
    Shifu67 said...
    blackbelt eiiii.... apa la nak heran... kata ku sambil melambung2kan short put dua biji tu sebagai streng exercise pagi ni
    azza_irah said...
    sy: erkkk....
    bang spek sy mana bang...

    abg : erkk....bila masa awk rabun lak..

    sy : ntah le...masuk sini mata sy kelabu bangg....sinar banar nih mende kat depan....tolong banggg...seksissss gilerrr...pakatan menggoder....



    hahaaa....sah2 la nak goder j/latih Hilir Perak ni...tau dahhhhh.....

    ada taik burung kat side mirror....dushhhhhhhhh itu burung.,,.
    Shifu67 said...
    errr... silau ke?... ke ada yg berminat nak training acara lontar peluru
    pB said...
    aiks ...

    ada drama sebabak ker dalam ruangan komen nie ....


    ala ala yang dok dengar hari hari kat radio era (pak nil dan din beramboi)
    Shifu67 said...
    mujur tak de skrip dialog citer Intan... yg dok kata... 'rang gaa... rang gaaa..'.... hari tu si rado buta... sekarang ni dah celik balik.... yaaa ampunnnnn!
    xiiinam said...
    Aku nak nasyid;sambil kedua tangan di letak atas pusat...ala-ala Ustazah Norbayah....

    "Insofflah waaaaahai manusia...
    Jika dirimu bernoda....


    madley ya...

    "Bila izroel...datang memanggil...
    jasad terbujur dipembaringan...
    seluruh tubuh...
    akan menggigil....

    ah...lupe dah..

    tepi...
    tepi...
    tepi...
    aku nak berlatih berzanji untuk majlis maulidur rasul Isnin ni...

    ....Kataku, sambil terus berjalan dengan tunduuuukkkk....
    ONE ZABA said...
    habih la berkarat bola dua biji tu.
    udahla pakai setahun sekali je.
    su said...
    gelap jer page blog "tersurat & tersirat" ni bile open link!

    hehehehe...
    Shifu67 said...
    ciklah-
    al jonn na tu wa naimmmm..... (tarik gaya mawi)

    1Z-
    errr... bola berkarat tahan lagi bang... boleh gilap & gosok semula... asal jgn lanjut dah le... hehehe.
    (Bola tu memang dah berkarat pasal aku dah bersara... tapi tahun ni aku coach import... 'dibayar' utk jaga 2 org atlit long jump & triple jump je)

    su-
    org lain semua silau... ko sorang je yg nampak gelap... ko pakai spek itam eiiii

Post a Comment